Hondenlosloopgebieden in Emmen en omstreken.

 

Hieronder tref je een heleboel linkjes naar hondenlosloopgebieden. Er zijn er vast meer, maar deze liggen dan voor ons te ver uit de richting. Veel gebieden zijn gedeeltelijk losloop en daar kom je dan wel paaltjes tegen met een bordje dat je hond weer aangelijnd moet.

 

Met een beetje zoeken vind je zo wel je eigen routes waar je hond de hele tijd los mag lopen. Kan handig zijn telefoon met Google maps oid mee te hebben als je richtinggevoel niet erg scherp is ;-) Voor alle gebieden geldt: gedraag je netjes. Houdt je aan de losloopetiquette en ruim de poep op!

 

Hoe werkt het? Je kiest het gebied waar je wilt gaan wandelen. Je klikt op de foto. In een nieuw venster verschijn de Googlemaps pagina met linksboven een venstertje met vertrek en eindpunt. Het vertrekpunt staat nu op de Hondsrugweg te Emmen. Je vult je eigen adres in als vertrekpunt en klikt op zoeken (het vergrootglas). En voila! Je hebt de routebeschrijving naar het losloopgebied!

 

Rietplas Kanobaan

Je komt uit op een parkeerplaats. Je kan links of rechts een pad op dat naar het strandje loopt. Hier staat wel een groot bord met verboden voor honden maar er is een gedoogbeleid. In de zomer zit het strandje vol met mensen met hond. Erg leuk! Je kan ook om de kanobanen wandelen.

 

 

Valtherbos

Groot deel losloopgebied en een leuk extraatje is het hunebed. In augustus schitterende heide in bloei. De honden kunnen heerlijk rennen op de zandvlakte. In de winter waan je je in een skigebied.

Zandwinplasje Nieuw Amsterdam

Hier kan je lekker zwemmen met je hond en een rondje om de plas lopen.

Noordbargerbos Zuid

Een groot gedeelte van het bos, middenin is losloopgebied. De buitenkanten zijn aangelijnd toegankelijk. Vanaf de parkeerplaats is het eerste brede pad nog aangelijnd, aan het einde mogen de honden los

Emmerdennen

Emmerdennen. Met een geasfalteerd wandelpad. Heel fijn als je slecht ter been bent of met een kinderwagen of rolstoel het bos in wilt. Druk bos. De route leidt je naar een parkeerplaatsje aan de laan van de Eekharst in Emmerhout. Er zijn vast ook andere plaatsen waar je kan parkeren in de wijk Angelslo. Het hele gebied tussen het ziekenhuis, wijk Angelslo en deze plek is losloopgebied.

Sleenerzand/
Kibbelveen

De link leidt je naar de plek waar aan je linkerhand de parkeerplaats is. Wij lopen altijd in het deel van het gebied links en rechts van het grote pad. Dat is voor zover ik weet losloopgebied. De wandelroutes leiden je door zowel losloop- als aangelijndgebied.

2012 © Copyright DIER! No animals were harmed in the making of this site or at any other time ;-)

KvK nummer: 56533225

  • w-facebook