DIER! meer informatie over de cursussen

Pupcursus

Vanaf 8 weken kunt u met uw puppy meedoen met deze training. U en uw hondje leren de basiscommando's: zit, af, hier. U leert dat alles valt of staat bij de aandacht die uw pup voor u heeft. Aandachtsoefeningen zijn dus heel belangrijk. U leert spelen met uw hond. Spelen zorgt ervoor dat u een sterke band opbouwt met uw hond. De periode vanaf 8 weken is voor uw hondje een belangrijke socialisatieperiode. Ze moeten, met beleid, aan veel nieuwe dingen worden voorgesteld: honden die er anders uitzien dan zijzelf en hun broertjes en zusjes, andere mensen, vreemde voorwerpen, ongebruikelijke situaties. Allemaal zaken die tijdens de pupcursus aan bod komen. 

Goede-startcursus

Het kan zijn dat uw hond al volwassen is maar geen puppytraining heeft gehad. Misschien was dat destijds een keuze of heeft u een volwassen hond uit het asiel gehaald of overgenomen. Eigenlijk krijgt u dezelfde opdrachten en oefeningen als in de pupcursus. We kijken ook of er misschien wat gedrag is ontstaan dat problemen zou kunnen geven en spelen daar op in tijdens de lessen. Wanneer het probleemgedrag ernstig is kunnen we u adviseren een hondengedragstherapeut in te schakelen. Wanneer u en uw hond deze cursus met goed gevolg hebben doorlopen kunnen jullie doorstromen naar de basiscursus.

Basiscursus

De basiscursus gaan we verder waar de pup- en goedestartcursus eindigen. U en uw hond hebben daar een beginnetje gemaakt. Nu wordt er meer gevraagd. Naast de commando's die jullie al kennen, leert uw hond het volgen, netjes naast lopen. De aandachtsoefeningen blijven belangrijk. U en uw hond worden meer en meer een team. Als u de puptraining hebt gevolgd merkt u wellicht dat uw hondje een nieuwe fase ingaat: de pubertijd. Het is heel belangrijk tijdens deze periode te blijven trainen. Socialisatie blijft ook een belangrijk onderwerp. 

 

Vervolgcursus

Na de basiscursus kunnen jullie doorstromen naar de vervolgcursus. Natuurlijk gaan we door met de oefeningen uit de vorige cursussen. Deze oefeningen worden steeds verder uitgebouwd. Er komen ook nieuwe oefeningen bij. Daarnaast doen we veel van de oefeningen nu zonder lijn. Tijdens deze cursus monitoren we uw vorderingen nauwgezet. Zo hoeft u aan het einde van deze cursus geen examen te doen. Een examen is een moment opname die hond, maar vooral baas onnodige stress kunnen bezorgen. We willen echter wel dat de teams na afloop van deze cursus op niveau zijn. 

Cursusinformatie

Wat moet u meenemen?


* Gewone halsband en lijn (geen slipketting of flexilijn!)
* Voldoende lekkers in hap-slik-weg-formaat (bv kleine stukjes kaas of worst)
* Speeltje

 

* De trainingen gaan in principe altijd door (behalve bij extreme weersomstandigheden, hierover nemen wij altijd contact met u op) 

* Draag kleding en schoenen die tegen een stootje kunnen. Regenkleding en laarzen kunnen ook handig zijn.

* Sluit een W.A. verzekering af die ook schade gemaakt door uw hond dekt,

voor het geval dat uw hond onverhoopt schade aanricht.

* Oefen veel thuis! In de lessen leren we u de oefeningen, door thuis zeer regelmatig deze oefeningen te herhalen behalen jullie goede resultaten!

 

* We werken met een 8 lessenkaart, u krijgt 10 weken om deze kaart op te maken. U kunt dus 2 keer afzeggen. De afmelding dient u 24 uur voor aanvang van de les te doen, anders wordt er wel een les afgetekend.

* Volg onze pagina op Facebook! We plaatsen regelmatig foto's, interessante weetjes en cursusinformatie op www.facebook.com/uwdier

Veldregels:

 

* Laat uw hond goed uit voor de training, zorg voor poepzakjes zodat u zelf een ongelukje op kunt ruimen.

* Tijdens de training wordt er niet gerookt of alcohol gedronken.

* Slipkettingen, prikbanden, elektronische correctie banden zijn niet toegestaan

*  Wanneer u uw hond fysiek mishandelt wordt u direct uit de les verwijderd.

* Tenzij de instructeur anders aangeeft zijn de honden tijdens de les aangelijnd.

* Laat aangelijnde honden niet bij elkaar om te snuffelen of spelen. We hebben bij DIER! een grote diversiteit aan rassen, grote en kleine honden, speelse jonge pups en minder speelse oudere honden, zekere, maar ook angstige honden. Aan de lijn kan een hond zich minder goed uiten en voelt zich sneller bedreigd. Om vervelende situaties te voorkomen houdt u dus afstand.

 

*Kijk op de                         voor de prijzen van de verschillende cursussen.

 

2012 © Copyright DIER! No animals were harmed in the making of this site or at any other time ;-)

KvK nummer: 56533225

  • w-facebook